HENRIK FEXEUS MENTALISTEN

Henrik Fexeus firar 20 år på scenen med halsbrytande Mentalisten – en show som går rakt in i din hjärna och ditt hjärta
Henrik Fexeus firar nu 20 år på scenen med storslagna och landsomfattande turnén Mentalisten. Hösten 2024 bjuder han Sverige på halsbrytande och våghalsiga nummer som talar till såväl vår hjärna som vårt hjärta.

Henrik Fexeus är tillbaka och firar 20 år på scenen med sin mest storslagna föreställning någonsin.
Med showen Mentalisten flyttar han fram gränserna för vad vi trodde var möjligt.
– Jag kan utlova en rolig, lite läskig och rejält omtumlande upplevelse, säger Henrik Fexeus själv.


Henrik Fexeus har under 20 års tid trollbundit publiken med sin spektakulära mix av tankeläsning, manipulation och rackarspel. Nu tar han det till en helt ny nivå.

Tidigare har Henrik Fexeus föreställningar tagit avstamp i våra tankar. Med Mentalisten flyttar nu fokus till våra känslor. Till vilka vi är, hur våra drömmar ser ut och hur viktiga vi egentligen är för varandra.
– Mina föreställningar har alltid haft en stor hjärna. Mentalisten har också ett väldigt stort hjärta, säger Henrik Fexeus själv om den nya showen.

Hans sjätte turné markerar också ett storslaget 20-årsjubileum på scenen. Och Mentalisten bjuder på en rad halsbrytande och våghalsiga nummer som Henrik Fexeus aldrig tidigare utfört inför publik. Men exakt vad åskådarna kommer få se vill han än så länge hålla höljt i dunkel.
– Som vanligt med mina föreställningar är det stort hemlighetsmakeri som gäller, säger Henrik Fexeus.
– Meningen är att ingen i förväg ska veta vad som kommer att hända. Men jag kan utlova en rolig, lite läskig och rejält omtumlande upplevelse.

Först ut att få möjligheten att se Henrik Fexeus Mentalisten är publiken på Rival i Stockholm, 16 oktober 2024. Därefter pågår turnén till 15 december. Höstsäsongen avslutas i Linköping på Östgötateatern.

Folkkäre mentalisten Henrik Fexeus har många strängar på sin lyra. Förutom de hyllade och utsålda turnéerna har han medverkat i en rad uppmärksammade tv- och radioprogram, bland annat Let’s Dance, Hjärnstorm, varit medlem i Talang-juryn i TV4, Kärlekskoden, Dilemma på Mix Megapol och agerat expert hos Lotta Bromé.

Sammanlagt har det blivit ett 15-tal böcker inom områdena psykologi och påverkan, Konsten att läsa tankar blev det stora genombrottet. Henrik Fexeus utgivningar har sålt i över två miljoner exemplar och används internationellt av såväl högt uppsatta politiker som animationsstudion Pixar. Han har blivit utnämnd till en av världens främsta experter inom kommunikation och kroppsspråk, samt fått en rad internationella utmärkelser som mentalist.Tillsammans med Camilla Läckberg har Henrik Fexeus skrivit en spänningstrilogi – Box, Kult och Mirage – som utgivits i närmare 60 länder. Han kommer under våren 2024 ge ut thrillern Offerdjuret på Bookmark förlag.

Mentalisten regisseras av Morgan Alling och produceras av Lifeline Entertainment.

Henrik Fexeus besöker följande städer med Mentalisten hösten 2024:
16 okt Stockholm, Rival – PREMIÄR17 okt Stockholm, Rival
18 okt Örebro, Hjalmar Bergman teatern
19 okt Jönköping, Spira
20 okt Malmö, Slagthuset
23 okt Visby, Wisby strand
25 okt Askersund, Sjöängen
26 okt Borås, Åhaga
8 nov Täby, Tibble teater
9 nov Gävle, Gävle teater 
10 nov Eskilstuna, Eskilstuna Teater
15 nov Östersund, Storsjöteatern
16 nov Bollnäs, Kulturens hus
17 nov Västerås, Konserthuset
21 nov Göteborg, Lorensbergsteatern
22 nov Halmstad, Halmstad teater
23 nov Skövde, Skövde teater
24 nov Södertälje, Estrad
6 dec Karlstad, Scalateatern   
7 dec Alingsås Alströmerteatern
8 dec Kungsbacka, Kungsbacka teater
13 dec Lund, Lunds stadsteater
14 dec Norrköping, Östgötateatern
15 dec Linköping, Östgötateatern

Boka biljetter