Henrik-Fexeus-BOX1[1]

BOX

2015-2016

Tankedomptören är tillbaka! Efter två framgångsrika produktioner är Henrik Fexeus äntligen tillbaka. I den helt nyskrivna föreställningen BOX som han skrivit tillsammans med Morgan Alling får publiken följa Henriks personliga resa. Från åttaåringen som försökte förstå varför folk gör som de gör, till hur han blev intresserad av det mänskliga beteendet – och hur han lärt sig styra det.

BOX handlar om våra minnen och erfarenheter, vilka boxar vi väljer att vara i. Vad händer om man ändrar på någons minnen, eller någons bild av verkligheten? I BOX kan publiken aldrig vara säker på vad de verkligen varit med om – och vad de tror har hänt. Med sylvass precision tränger Henrik rakt in i publikens innersta tankar och minnen. Det är en rolig, personlig och underhållande föreställning, samtidigt angelägen och otäckt spännande. Med en halsbrytande final som aldrig gjorts tidigare och sannolikt aldrig kommer göras igen är det här Henriks mest ambitiösa projekt hittills.

BOX – I regi av Morgan Alling, skriven av Henrik Fexeus och Morgan Alling. Med över två timmar originalmusik av Henrik Fexeus.

"Gör publiken andlös"

- Arbetarbladet

"Explosiva örfilar rakt i tvivlets ansikte"

- Gefle Dagblad

live-i-ditt-huvud_2[1]

I Ditt Huvud

2012-2013

I DITT HUVUD var Henriks andra turné och spelades i 50 föreställningar genom landet, med en inledande säsong på Rival i Stockholm. Föreställningen regisserades av Peder Bjurman och den här gången tog Henrik även med sig ett budskap upp på scen. I DITT HUVUD handlade om massbeteende och gruppåverkan, skildrat genom Henriks unika mentala demonstrationer.

Under I DITT HUVUD höll Henrik även en komplett seans på scen, samt fick hela publiken att gemensamt ”låsa upp” föreställningen, bokstavligt talat, genom att använda sina huvuden.

Köp DVD

"Enorm säkerhet & elegans"

‒ Skånska dagbladet

fexeus_sinnescirkus[1]

SinnesCirkus

2009-2011

SinnesCirkus var första gången som Henrik tog sina mentala illusioner ut på turné. Med två varv genom Sverige förvred han huvudet på rekordmånga besökare.

I föreställningen påverkades publikens agerande med subliminala filmer, Henrik ”bevisade” att telepati existerar och en deltagare ur publiken förutsade hur hela föreställningen skulle sluta, två timmar i förväg – och över telefon.

Köp DVD

"En triumf"

‒ Göteborgsposten

"Historiskt"

‒ Göteborgsposten